Vánoční výběh “Za zlatým prasátkem” – 3. ročník – zápis :)

Zdar spolu-běžci 🙂 !

Včera 24.12.2017 na Štědrý den jsme opět společně vyběhli “Za zlatým prasátkem” 🙂 . Šlo už o třetí vánoční výběh v tomto podání. Počet účastníků této pohodové vánoční akce každý rok stoupá, a včera jsem i s opozdilcema napočítal 55 běžců. Jsem rád, že všichni tito běžci odhodili “předvánoční paniku” 🙂 a obavy o svoji výkonnost, a šli si s ostatníma lehce zaklusat, připít si svařákem a popřát si hezké Vánoce.
Trasu (cca 12km) jsem letos úmyslně změnil a o zhruba 1km zkrátil. Cílem bylo to, aby běžci poznali i jiná hezká místa v okolí JH. Proběhli jsme si nově přístupnou oboru, přes pole od Velkého Ratmírova jsme se opět kolem obory vrátili k silnici na Lodhéřov, pak kolem rybníku Velký Hroch se stočili zpět k Radouňce, kde jsme výběh zakončili přípitkem a vánočním cukrovím. Viz záznam z Garminu na fotkách.
Celou skupinku tradičně “táhla” naše běžecká omladina, kterou jsme museli 2x zastavit a solidárně jsme čekali i na ty poslední. Myslím, že tempo bylo vhodné i pro “pohodáře” (odhadem 6:00 – 6:10). Nevím jestli jste si toho všimli, ale po trase jsme skutečně potkali jedno zlaté prasátko 😉 . Po doběhu těch prasátek bylo víc 😀 .
Musím pochválit některé účastníky, kteří vyslyšeli moji výzvu a výběh absolvovali nalačno. Někteří dokonce drželi celodenní půst 🙂 . Takovým borcům naše ženy připravili cukroví na večer do krabičky.
Chtěl bych poděkovat Radkovi Hrubému a jeho rodině z Radouňky za to, že nás opět pustili na zahradu, připravili nám oheň a celkově nás podporovali. Dál musím poděkovat běžeckým “holkám a klukům” 🙂 za vánoční cukroví, jmenovitě Ivaně Ederové, Laďce Zadinové, Michalovi a Lence Petrů, Davidovi Balovi, Michálkovým a nevím jestli ještě někomu dalšímu 🙂 . Občerstvení naaranžovali a podávali Terka Kulovaná, Barča Žižkovská, Kikina Kubičková a Jana Kulovaná. Fotky jsou od Martiny Kubičkové, Žíži a od Hrubých.
Díky a těším se (snad) opět za rok!

Zapsal “strýček” Kulič

Všechny fotky si můžete prohlédnout na našem facebook profilu zde.

titulka2 trasa